Mikkelsdag

I dag den 29 september er det Mikkelsdag også kaldet Sankt Mikael dag, en festdag til ære for ærkeenglen Michael. Og indtil Helligdagsreformen i 1770, var Mikkelsdag helligdag i Danmark.

Ærkeenglen Michael, er en af de mest kendte ærkeengle. Han er menneskehedens Engle beskytter, og fejres i dag over hele verden, der også er afslutningen på høstsæsonen, og dagen hvor der holdes høstfest, en gammel skik der eksisteret før Kristi fødsel, efter indførelse af kristendommen, førte præsterne skikken ind i kirkerne der blev pyntet med høstens korn og frugter og der takkes til Gud for årets høst med Grundvigs efterår salme ”Nu falmer skoven trindt over land”

Ærkeenglen Michael Ballerup kirke

Der afholdes høstgudstjeneste rundt om i Danmark. Blandt andet i Ballerup kirke, der har to kalkmalerier af ærkeenglen Michael.

Ærkeenglen Michael Ballerup kirke1

Den bibelske ærkeengel Michael…

Er Guds højre hånd, og oversat fra hebraisk betyder hans navn ”Hvem er som Gud” og er Guds forkæmper. 

Den første kirke det blev indviede til ære for ærkeenglen Michael var kirken San Michele Arcangelo i Alexandria omkring år 320.

I Det gamle testamente i Daniels bog er Michael Skytshelgen for israelitterne, og går med dem i kamp.

I det nye testamente kæmper ærkeenglen Michael imod ”Dragen og hans engle” og kampen ender med, at de bliver smidt ud af himlen.

I middelalderen blev dragen symboliseret som det onde, og ofte havde de kristne ridder i middelalderen billeder af ”Michael i kamp mod dragen” på deres banner, og dedikerede deres sejre den 29 september til ære for ærkeenglen Michael.

I middelalderen blev Michael afbilledet på kalkmalerier i kirkerne, enten i kamp med dragen der symboliseret djævlen, eller afbilledet stående med Sjælens vægtskål i hånden. Den ene skål repræsenteret syndige gerninger, og den anden skål – sjælens skål. Hvis skålen med de syndige gerninger vejede for meget, kunne ærkeenglen Michael hjælpe den afdøde ved, at lægge en finger på sjælens vægtskål, så den vejede mest.

Ærkeenglen Michael var et yndet motiv, og du finder kalkmalerier med ham i flere danske kirker. Blandt andet i Sct. Mikkels kirke (Slagelse), Sanderum kirke (Odense), Tuse kirke (Holbæk), Århus Domkirke.  

Pave Leo XIII havde i år 1886 en drøm, hvor han så djævlen uden iblandt mennesker, efter hans syn skrev han en ærkeengel Michael bøn. Paven gav besked om, at bønnen skulle bedes i alle katolske kirker, knælende efter hverdagsmesse.  Efter andet vatikankoncil 1962 – 1965 blev det besluttet, at denne praksis skulle slutte. Bønnen anvendes stadig af mange katolikker og præster i de katolske kirker.

Pave Leo XIII Ærkeenglen Michael bøn

  • Hellige ærkeengel Michael, forsvar os i striden.
  • Vær vort værn imod djævelens ondskab og efterstræbelse.
  • Gud kue ham, derom beder vi ydmygt. Og du, de himmelske hærskarers fyrste, nedstyrt ved Guds kraft til helvede Satan og alle onde ånder, der færdes i verden, til sjælenes fordærv!
  • Amen.

Mikkelsdag i en ny tid…

Mikkeldags kaldes også Englens dag til ære for ærkeenglen Michael.

Anvend dagen i dag, til at sætte fokus på Englene, ærkeenglen Michael, naturen, jorden og menneskeheden.

I dag har jeg premiere på hele to ærkeenglen Michael Hjertebønner, kanaliseret i anledning af Mikkelsdag, den første ærkeenglen Michael Hjertebøn er målrettet jorden og menneske-heden.

Ærkeenglen Micahel

Ærkeenglen Michael i en ny tid…

Siden år 2012 har vi været akseleret ind i Den Gylden Hjertetid (femte dimension) og det betyder at englene er kommet endnu tættere på os i den fysiske verden, og det er blevet meget lettere at samarbejde med ærkeenglene. 

Også ærkeenglen Michael er kommet endnu tættere på os, og står altid klar, han hører dig ligeså snart du læser hans navn, tænker på ham, så kommer han til dig, uanset om du kan se, høre eller mærker ham, kommer han til dig.

  • Prøv lige her og nu at sætte dig godt til rette, sæt fokus på dit Hjerte.
  • Ånd ind og ud gennem dit Hjerte, slap af i kroppen.
  • Fremsig ærkeenglen Michaels navn højt eller inde i dig selv.
  • Læg mærke til hvad der sker i og omkring dig, i mødet med ærkeenglen Michael.

Ærkeenglen Michael

Oplever du i din hverdag du har svært ved at sætte grænser, være i din egen energi, finde tilbage til dig selv, når du oplever du mangler fodfæste, hidkald ærkeenglen Michael.

Har du svært ved at sige dig selv højt, tale fra Hjertet, stå i dit eget lys, hidkald blot ærkeenglen Michael og bed ham hjælpe dig med at stå i dit eget lys, tale fra Hjertet og være i din egen energi cirkel.

Nu til premiere af nummer to Hjertebøn du kan anvende året rundt til at centrere, nære, løfte dig selv med kærlighed i samklang med ærkeenglen Michael, som jeg elsker at samarbejde med.

Ærkeenglen Mikael

 Du Ønskes en Velsignet Mikkelsdag – Velsignet ærkeenglen Michael dag


You might also like